Wie ben ik?

Goede vraag. Verbinden is mijn “toverwoord”, mensen met elkaar, mensen met hun talenten en verborgen wensen, mensen met mijn muziek en mijn kunst. Ik neem je graag mee naar wat mij inspireert en hoe ikzelf werk.

Ik barst van de ideeën. Als ik met iemand in gesprek ben of met iets bezig ben zoek ik verbinding, ik kom in flow en van daaruit ontstaan nieuwe ideeën. Nieuwe dingen ontdekken, uit een patroon komen, creatief denken en handelen helpt om het leven met plezier te kunnen ervaren en een positieve draai te vinden.

Mijn creativiteit uit ik zelf vooral in de muziek, mijn improviserend spel met de alt-dwarsfluit, mijn stem (oerjodel) en de framedrum (meer informatie hier klankverbinding.nl) en met mijn kalligrafie. Daar zoek ik de grenzen op tussen woord form en beeld.

Als kind was ik al gefascineerd door taal en klank. Ik houd van verschillende talen, van schoonheid en van stilte. Met zo min mogelijk zoveel mogelijk uitdrukken dat is mijn intentie.

Mijn weg voerde van Zwitserland, waar ik geboren ben en meerdere jaren een eigen fysiotherapie praktijk had, naar Nederland. De opleiding deed ik in Duitsland. De weg ging verder naar adem-bewegingspedagoog, een opleiding in Psychotoniek van Volkmar Glaser. Daarna ging ik me steeds meer verdiepen in adem – stem en de uitwerking op het leven. Ik kwam met de methode Lichtenberg in aanraking en deed er nascholing in.

Omdat ik met meer soepelheid wilde schrijven ben ik begonnen met kalligrafie. Dit is uitgegroeid tot een passie. Woorden kunnen net als klanken raken, verbinden of scheiden. Het is belangrijk dat we beide goed en bewust gebruiken om de wereld te helpen groeien.