Binnen de grenzen van het papier en de mogelijkheden van de pen pak je de vrijheid. Speelsheid krijgt aandacht, je creativiteit een boost, puur genieten.

Vrij kalligraferen brengt rust in je hoofd. Je leert binnen de grenzen van het papier en de mogelijkheden van de pen je vrijheid te gebruiken en je grenzen verleggen. Je kan schrijven en tekenen verbinden.

Met mijn creatieve ideeën help ik je terug te komen bij de jouwe. Ik reik je op een speelse manier ideeën aan om je meer te laten genieten.

Kalligrafische schrijfcafé’s geef ik 2 keer in de maand, een keer donderdag ochtend en een keer zaterdag. Ze staan gepland in de agenda of vraag naar de volgende data’s. Zelf een organiseren voor een groep? Neem dan contact met me op

Kalligrafie is Grieks van oorsprong en betekent mooi schrijven. Als je leert schrijven, maakt je hand bij elke letter een andere beweging. Neurologisch onderzoek heeft aangetoond dat schrijven van hand hersengebieden met betrekking tot denken, taal en werkgeheugen activeert en stimuleert. “Die fysieke ervaring draagt bij aan het leerproces” vertelt Harold Bekkering, (hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen). Afwisselen van tippen met schrijven van hand op papier is een goed voornemen, zo kunnen we onze hersenen op verschillende manieren blijven trainen.

Wat een cursist vertelt: Het is voor mij een uitdaging, om met mijn onzekerheid en faalangst weer es wat anders te durven. Het past bij mijn dagboek schrijven, korte gedicht-gedachten, houden van taal en van de beweging van schrijven. En er hoort 't lastige bij dat je niet meteen fantastisch resultaat hebt, maar wel kleine verrassingen van mooi. Me laten inspireren en van druk in rust komen. "Narda"

Kom in actie en maak vrijblijvend een afspraak. Tel: 06 10865961